Suomen Sopimuspalokuntien Liitto

Parempaan jaksamiseen yhdessä toimien

SSPL mukaan Työterveyslaitoksen koordinoimaan hankkeeseen

Miten palautuisin paremmin? Liikunko riittävästi? Syönkö terveellisesti? Muun muassa näitä kysymyksiä moni meistä pohtii mielessään. Kysymyksiin löytyy vastauksia lähiaikoina. Sopimuspalokuntien liitto on lähtenyt mukaan Työterveyslaitoksen koordinoimaan ja ESR:n rahoittamaan Kroppa ja nuppi kuntoon -kehittämishankkeeseen, jonka tarkoituksena on tuottaa tietoa, menetelmiä, toimintamalleja yms. terveyden ja toimintakyvyn edistämiseen ihmisille, jotka toimivat fyysisesti ja psykososiaalisesti kuormittavissa tehtävissä.

Yhteisten keskustelujen pohjalta sopimuspalokuntien henkilöstölle on päädytty valmistamaan herätteitä parempaan liikuntaan, ravitsemukseen sekä vireyteen, uneen ja palautumiseen. Kehitettävässä menetelmässä lähdetään liikkeelle kunkin omista lähtökohdista. Jokainen voi arvioida konkreettisesti omaa tarvettaan ja mahdollisuuksiaan muutokseen. Menetelmää kehitetään yhdessä sopimuspalokuntien liiton toimijoiden kanssa ja sitä on tarkoitus kokeilla palokunnissa ennen laajempaa levittämistä mahdollisesti jo tämän vuoden aikana.

Kroppa ja nuppi hankkeeseen ovat lähteneet SSPL:n lisäksi mukaan Oulu-Koillismaan, Pirkanmaan ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokset. Hanke on osa laajempaa TyhyverkostoX- hanketta (http://www.ttl.fi/fi/tyhyverkosto). Hankkeen sivuja kannattaa kurkistaa, sillä se tarjoaa alueellista työpaikkojen kehittämistoimintaa ympäri Suomea.

Ohessa liitetiedostona lisää tietoa hankkeesta.

 

Työterveyslaitos ja Suomen Sopimuspalokuntien Liitto