SSPL UUTISET

Kansanedustaja Arto Pirttilahti Suomen Sopimuspalokuntien Liiton puheenjohtajaksi 

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto ry. (SSPL) valitsi vuosikokouksessaan 27.6.2020 Tampereella liiton uudeksi puheenjohtajaksi kansanedustaja Arto PirttilahdenHänet valittiin viimevuoden lopulla tapaturmaisesti menehtyneen kansanedustaja Antti Rantakankaantyön jatkajaksi.

Agrologi Arto Pirttilahti on kotoisin Mänttä-Vilppulasta. Hänon ollut Suomen Keskustan kansanedustajana vuodesta 2011 alkaen. Eduskunnassa Arto Pirttilahti toimii mm. talousvaliokunnan varapuheenjohtajana sekä hallinto- ja turvallisuusjaoston jäsenenä. 

artopirttilahtipieni

– SSPL:lle on tärkeää, että liiton johdossa on henkilö, joka voi toimia pelastustoimen sopimuspalokuntien ja sopimushenkilöstön asialla mahdollisimman laajasti, tasapuolisesti ja avarakatseisesti, toteaa liiton varapuheenjohtaja Juho Luukko

– Keskeinen merkitys valinnassa oli niillä arvoilla,joita puheenjohtajaksi valittu henkilö edustaaKansanedustaja Arto Pirttilahti on viime vuosina perehtynyt Suomen pelastustoimeen ja erityisesti sopimuspalokuntatoimintaan. Hänen ajatuksensa pelastustoimen kehittämisestä heijastavat hyvin jäsenkenttämme tuntoja.

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen hallitusohjelmassa on tavoite turvata harvaan asuttujen alueiden pelastustoimi ja pitää se lähipalveluna. Sopimuspalokunnat ovat merkittävä osa koko maan pelastustoimea, mutta etenkin harva-alueilla ne ovat käytännössä pelastustoimen ainut pelastustoimintaa tekevä resurssi. Myös kaupunkialueilla ja taajamissa sopimuspalokuntien merkitys on suuri.

 

Yhteystiedot

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto ry

Männistöntie 2 04500 KELLOKOSKI
toimisto(a)sspl.fi

Toiminnanjohtaja
Ari Maskonen
050 567 5179

Järjestöpäällikkö
Aleksi Peurala
040 080 3215